Arabic English Turkish

Tüm Haberler

Ankara Ofisinde Siyaset ve Toplum Okumaları’nın İlk Dersi Yapıldı

Ankara ofisinde gerçekleştirilmeye başlanan Siyaset ve Toplum Okumaları’nın açılış dersi yapıldı.

Doç. Dr. Hicret Toprak’ın sunumuyla “ Cumhuriyetin kuruluş ideolojisi ve toplumsal etkileri” konusu ele alındı.

Programın; Türkiye’de siyaset, düşünce akımları, gençlik yapılanmaları ve tarihsel süreçte oluşan etkileri hakkında bütüncül bir bakış açısı oluşturması amaçlanıyor.

Ankara Ofisinde Siyaset ve Toplum Okumaları’nın İlk Dersi Yapıldı

Anadolu Federasyonu Teşkilatlanma ve Öğretmen Birimi Osmaniye İlsander’i Ziyaret Etti

Anadolu Federasyonu Öğretmen Birimi Başkanı Mehmet Yazıcı ve Anadolu Federasyonu İnsan Kıymetleri ve Teşkilatlanma Birim Başkanı Gazi Kılıçparlar ve beraberlerinde ki heyetle birlikte Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneğini ziyaret etti.

Öğretmen Komisyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı hakkında istişarede bulunuldu.

Anadolu Federasyonu Teşkilatlanma ve Öğretmen Birimi Osmaniye İlsander’i Ziyaret Etti

Fotoğrafçılık Atölyesi Başladı

Gazeteci Gülabi Eryaman’ın eğitmen olarak katıldığı Fotoğrafçılık Atölyesi başladı. Program boyunca katılımcılar; temel fotoğrafçılık eğitimi alarak Fotoğrafın Kısa Tarihi, Camera Obscura, Fotoğraf Makineleri ve Türleri, Fotoğraf Makinesinin Kullanımı, Netleme, Örtücü ve Diyafram, Sayısal Fotoğraf Makinesi kullanımını öğrenecekler.

Fotoğrafçılık Atölyesi 4 hafta boyunca devam edecek.

Fotoğrafçılık Atölyesi Başladı

"Zeytindağındaki Portakallar" Kitap Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Diriliş Eğitim Sosyal Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ortaokul düzeyindeki öğrencilerin katıldığı yarışmanın ödül töreni yapıldı.

Kudüs'e ailesinin zoruyla taşınan on yaşındaki Esty ile o topraklarda yaşam mücadelesi veren Filistinli Aksa'nın Zeytindağı'nda başlayan arkadaşlıkları ve Esty'nin ailesinden gizli buluşabilmek için aralarında portakalı şifre olarak tanımlamış iki küçük kızın masum hikâyesini anlatan "Zeytindağındaki Portakallar" isimli kitap öğrencilerimiz tarafından okundu ve yazılı sınav yapıldı.

Sınav sonucunda dereceye giren öğrencilerimize yapılan ödül töreniyle hediyeleri takdim edildi.

Ödül törenine İl Millî Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Polat, İl Millî Eğitim Şube Müdürlerinden Ali Bülent Çolak, Cumhur Çelik ve Mehmet Öztürkmen katıldı.

Dernek Başkanı Cengiz Baba yaptığı konuşmada;

“Şehit, mücahit Hasan el Benna’nın ifadesiyle sürü içerisinde ol fakat kendin ol diyor, Kendimiz olmamız için farkında olmamız, farkında olmak için ise bilmek gerekiyor. Okumak gerekiyor. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki bilmezsek, kapitalist sistem medya aracılığıyla zalimi mazlum, mazlumu zalim olarak gösteriyor. Kapitalist sistemin zalim, terör devleti Siyonist İsrail; Dört duvarı örülü Filistin-Gazze hapishanesinde dil, din, ırk, millet gözetmeksizin kendi insanları da dahil insanlığı katletmekte, soykırım uygulamaktadır. Fakat dünyanın da işgalci İsrail’in mazlum olduğuna inanmasını istemektedir…

Bizlerin zalim ile mazlumu, haklı ile haksızı, dost ile düşmanı, kardeşimizle düşmanımızı ayırt etmek için bilmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz bu kitap okuma yarışması, geleceğimiz olan gençlerimizde farkındalık oluşturmak, araştırmaya yönlendirmek, bilmeyi sağlamak, kendimiz olmak için yapılan bir çalışmadır”

İl Millî Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay yaptığı konuşmada;

“İnsanı insan yapan vicdanıdır. Sizleri vicdanlı, merhametli çocuklar olarak yetiştirmek, bizim en büyük görevimiz. İyiliklerimizi arttırmalı, kötülüklere dur demeliyiz. Bütün çocuklarımızın ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanması hepimizin insani ve vicdani sorumluluğudur. Bu konuda her birimiz elimizden geleni yapmalıyız”

"Zeytindağındaki Portakallar" Kitap Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Buseyder Yetimlere Yönelik İftar Programı Düzenledi

Bursa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yetim Çocuklarla iftar programı düzenledi.

Buseyder Yetim ve Yardım Birimi Ramazan Ayı yardım faaliyetleri kapsamında yetim çocuklar ve aileleriyle iftar programında buluştu. Çocuklara hediye dağıtımı gerçekleştirildi.

İftar programı, akşam namazının birlikte kılınması ile sona erdi.

Buseyder Yetimlere Yönelik İftar Programı Düzenledi

Bülbülzade Vakfı İslahiye Çocuk Yaşam Merkezinde İftar Programı Düzenledi

Bülbülzade Vakfı, Kutu Kutu Tebessüm gönüllüleri ile İslahiye'de Murat Sural Konteyner Kent'te çocuklar için iftar programı ve çeşitli aktiviteler düzenledi.

İnşa ederek depremden etkilenen vatandaşlarımızın hizmetine sunulan Çocuk Yaşam Merkezi'nde gerçekleşen iftar programı öncesinde gün içerisinde; sokak aktiviteleri, Hacivat Karagöz gösterisi, çeşitli oyunlar ve pamuk şeker dağıtımı gerçekleşti.

Çocuklara hediyeler verildikten sonra iftar yemeğinin ardından program sona erdi.

Bülbülzade Vakfı İslahiye Çocuk Yaşam Merkezinde İftar Programı Düzenledi

İlsander Derneği Dayanışma ve Kardeşlik İftarı Düzenledi

Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği "Ramazan, Dayanışma ve Kardeşlik" temalı iftar programı düzenledi. İftar programına Osmaniye Memur Sen Başkanı Mahmut Kahraman, Eğitime Destek Platformu İl Koordinatörü Av. Talha Gürbüz, Tügva İl Başkanı Hakan Gül, Osmaniye İHH Başkanı Erdoğan Asarkaya, Anadolu Gençlik Derneği Osmaniye Temsilcisi Alparslan Yıldırım, Anasiad Osmaniye Temsilcisi Güneri Aslan ve çok sayıda gönüllü katılım sağladı.

Akşam namazından sonra Dr. Mustafa Oktay Gamga tarafından "Bakara Suresi Bağlamında Yahudilerle İlişkiler ve Yahudi Karakteri" konusu dinleyicilerle paylaşıldı. Sunumda; Yahudi tarihi, Medine Tarihi, Hz. Peygamber'in Medine'ye Hicreti, Hicret ile birlikte ortaya çıkan tarihi karakterler ve hicret etrafında oluşan tepkisel muhalefetler, tarihi arka planıyla birlikte ele alındı. Akabinde soru ve cevap ile müzakere yapılarak konu tamamlandı.

İlsander Derneği Dayanışma ve Kardeşlik İftarı Düzenledi

Bursa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Kitap Kritiği Etkinliği Düzenledi

Bursa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Kitap Kritiği etkinliğinde Zygmunt Bauman'ın “Iskarta Hayatlar” kitabının tahlilini gerçekleştirdi.

Derneğin aylık olarak gerçekleştirdiği kitap kritiği, Nisan ayında “Iskarta Hayatlar” kitabı üzerine oldu. Ömer Aytekin ve Yusuf Şamil Dağlı'nın birlikte değerlendirdiği “Iskarta Hayatlar” kitabında;

Modernizmin insan hayatında gerçekleştirdiği tahribat ve insanı bir nesneye dönüştürerek atık olarak tanımlaması üzerine etraflı inceleme ve tespitlerde bulunan Bauman, modern çağda inşa edilen kentli/kapitalist yaşamına itiraz ederek, bir çıkış yolu arıyor.

Kitabın bölüm bölüm anlatımından sonra katılımcılar, değerlendirmelerini ve eleştirilerini dile getirdiler.

Katılımcılarla soru cevap yapıldıktan sonra program sona erdi.

Bursa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Kitap Kritiği Etkinliği Düzenledi

Rıdvan Hoca Derneği ve Anadolu Öğrenci Birliği Ortak İftar Programı Düzenledi

Rıdvan Hoca Derneği ev sahipliğinde Anadolu Öğrenci Birliği ve Öğretmen Komisyonu ortak iftar programı düzenledi.

Akadder Yönetim Kurulu Başkanı Rabia Aldemir, Anadolu Öğrenci Birliği Kahramanmaraş temsilciliğinin düzenlediği “4 Konuk 4 Mekan 4 Tefsir” programı kapsamında Asr Suresi üst başlığıyla sunum yaptı.

İftar programında, Anadolu Öğrenci Birliği Öğrenci Temsilcisi Süleyman Atak, Öğretmen Komisyonu Başkanı Akif Taşçı ve Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Seyfi Pınarbaşı selamlama konuşmalarını gerçekleştirdiler.

İftar programına katılan Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir, iftara katılan öğrenci ve öğretmenlere yönelik soru-cevap şeklinde hasbihal gerçekleştirdi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Rıdvan Hoca Derneği ve Anadolu Öğrenci Birliği Ortak İftar Programı Düzenledi

Ülfet Derneği “4 Salı 4 İftar 4 Hatip” Programının Üçüncüsünü Gerçekleştirdi

Ülfet Derneği, geleneksel ‘’4 Salı 4 İftar 4 Hatip’’ programının üçüncüsü dernek üyeleri ve gönüllülerinin yoğun katılımıyla Ülfet Derneği Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

Eğitimci Sedat Soylular’ın Sunuculuğunu yaptığı program, iftar yemeğinin akabininde Eğitimci Resul Yüceli’nin Kur'an Tilaveti ile başladı.

Program, Şair Yazar Abdulkadir Tunçer'in "Olması Gerekenler ve Biz" başlıklı sunumu ile devam etti. Tunçer, "Allah" esmasının önemine değindiği sunumunda;

"Güne ne ile, neyi dert edinerek uyanıyoruz. Derdimiz, kaygımız bizim ne kadar insan olduğumuzu gösterir. Allah ile yakınlığımızı, derdimiz gösterir. Her hal ve an üzere 'faydalı olma' kaygısını içimizde taşımalıyız, zira insan olmanın, Müslüman olmanın şartıdır bu kaygı. Kendimize gelmeye ihtiyacımız var en çok bu çağda. Ramazan ayından bu minvalde istifade etmeli, kendimizle baş başa kalmayı öğrenmeliyiz."

Program Teravih Namazı ile sona erdi.

Ülfet Derneği “4 Salı 4 İftar 4 Hatip” Programının Üçüncüsünü Gerçekleştirdi
Image
Arabic English Turkish